Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Έγκλημα και τιμωρία


Εκεί που πας να τον ξεχάσεις, εκεί που νομίζεις ότι θα το βουλώσει πια, να'σου πετιέται σαν την πορδή, βασιλικότερος του βασιλέως και υποστηρίζει τη λήψη μέτρων κατά της Συρίας, επικαλούμενος, λέει, τη "διεθνή νομιμότητα" σε σχέση με τη χρήση χημικών όπλων. Ποιος τον ρώτησε, ποιος θα τον ακούσει, ποιος τον υπολογίζει, δε φαίνεται να τον απασχολεί. Δε φαίνεται να τον απασχολούν ούτε οι δολοφονίες αμάχων και γυναικόπαιδων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από "λάθος" αμερικανικούς βομβαρδισμούς, ούτε το γεγονός ότι οι χώρες αυτές μετά την αμερικανική επέμβαση είναι διαλυμένες και έχουν δημιουργηθεί καραβάνια προσφύγων που κατακλύζουν τις γειτονικές χώρες και μεταξύ αυτών και τη χώρα μας. Δε φαίνεται να τον απασχολεί ούτε το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πνίγουν με χημικά κάθε διαδήλωση και διαμαρτυρία του - κυρίαρχου κατά τ'άλλα - λαού

Το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί είναι να δώσει τα διαπιστευτήριά του ως πιστό σκυλί του κάθε ισχυρού ότι θα είναι παρών και υπάκουος σε ό,τι αυτός αποφασίσει. 'Ενας σαλτιμπάγκος της πολιτικής, ένας χαμαιλέοντας, ο οποίος - εξαιτίας ενός φραπέ - αναγκαζόταν για χρόνια να βρίσκεται στη σκιά ενός γελοίου πρωθυπουργού και να στηρίζει με μαχητικότητα και επιχειρήματα τις - πολλές φορές - αντικρουόμενες αποφάσεις του ελπίζοντας κάποια στιγμή να πάρει αυτός τη θέση του.

Ικανός να υποστηρίζει με το ίδιο πάθος και την ίδια ρητορική δεινότητα και το ορθό και το αντίστροφό του, επανέφερε στη θύμησή μας την αρνητική έννοια που είχε αποκτήσει στην Αρχαία Ελλάδα ο όρος "σοφιστής" ως ο διαστροφέας λέξεων και νοημάτων. Μόνο που η νέα ελληνική δεν έχει την κομψότητα της αρχαίας και κάτι τέτοιους οι νεοέλληνες τους αποκαλούν απλώς "κουφάλες"




Ο φραπές

Ήταν Σεπτέμβριος του 2007, παραμονές των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αντίπαλοι ήταν οι Βενιζέλος και Παπανδρέου, με το Βενιζέλο ακλόνητο φαβορί και το MEGA μαζί με το συγκρότημα Λαμπράκη να έχουν στοιχηματίσει στη νίκη του και να προσπαθούν απροκάλυπτα και κραυγαλέα να την υποστηρίξουν, θεωρώντας το Γιώργο κουτσό άλογο.

Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, ο Βενιζέλος προσερχόταν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και λίγο πριν περάσει την είσοδο, ένας γραφικός τύπος ονόματι Ρέλλος έριξε ένα φραπέ πάνω στο σακάκι του. Η δήλωση που έκανε ο Βενιζέλος αμέσως μετά το περιστατικό αυτό , προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, άφθονο γέλιο και αποτέλεσε την αρχή του τέλους των ελπίδων του για ανάδειξή του σε ηγέτη του ΠΑΣΟΚ


Αφού "ανακάλυψε" σκοτεινά κέντρα που οδήγησαν το Ρέλλο στην πράξη αυτή, έσπευσε με αυτοκρατορικό ύφος να τον συγχωρήσει και να του απονείμει χάρη. "Εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, συγχωρώ τον ταλαίπωρο αυτό άνθρωπο" είπε και όλοι, πλέον, αντιλήφθηκαν ότι ο Βενιζέλος την είχε ψωνίσει. Και αν την είχε ψωνίσει από τώρα, τι θα έκανε όταν αύριο γινόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα αργότερα πρωθυπουργός της χώρας;

Αυτή η δήλωσή του στάθηκε μοιραία γι'αυτόν. Γιατί ο λαός μπορεί να είναι βλάκας, αλλά έχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο ένστικτο αυτοσυντήρησης και καταλαβαίνει ότι ένας τέτοιος τύπος δε μπορεί παρά να κυβερνήσει αυταρχικά. Ο Βενιζέλος, βέβαια, δε διδάχθηκε τίποτα από αυτή την ιστορία και συνέχισε να έχει το αυτοκρατορικό του ύφος. 


Ας θαυμάσουμε στο παρακάτω βίντεο το ύφος και το ήθος της απάντησης που δίνει σε έναν πολίτη, ο οποίος, χωρίς να αφήνει προσωπικές αιχμές προς το πρόσωπό του, διατυπώνει απλά τα ερωτήματα που πλανώνται γύρω μας περί διαφθοράς των δύο - πρώην - μεγάλων κομμάτων. 


Και όταν κάποιος δε διδάσκεται από τα λάθη του, πάει να πει πολύ απλά ότι δεν κάνει για καμία δουλειά. Και όσο και αν η ρητορική του δεινότητα μπορεί να παρασύρει και να ξεγελάσει, ευφυής δε μπορεί να χαρακτηριστεί

Είναι, τέλος, απορίας άξια η μη αντίδραση του συγκεκριμένου πολίτη στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο του απαντά ο Βενιζέλος, αλλά φαίνεται ότι όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε δεχτεί ότι η εξουσία είναι εξουσία και δεν τα βάζουμε μαζί της, γιατί θα υπάρχουν συνέπειες. Αυτό το πολίτευμα σήμερα το αποκαλούμε δημοκρατία!


Ίξεις αφίξεις

Πώς γίνεται ο ίδιος άνθρωπος να υποστηρίζει με το ίδιο πάθος, με την ίδια ρητορική δεινότητα και με ευρηματικότητα επιχειρημάτων δύο εντελώς αντίθετες απόψεις με διαφορά μόλις λίγων μηνών ή και ημερών; Γίνεται αν είσαι καιροσκόπος και αν το μόνο που σε απασχολεί είναι να πάρεις την κατάλληλη θέση στην πολιτική σκακιέρα ελπίζοντας στην τελική προσωπική σου επικράτηση. 

  • Να μπει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να μην μπει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Τον Ιούνιο του 2011, στα πλαίσια ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Βενιζέλος αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών και, λίγες μέρες μετά, σε συνέντευξη τύπου δήλωνε : "Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δε μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς" δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία του (!) και εκπλήσσοντάς μας.



Δε χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες για να μας προσγειώσει, να διαψεύσει τον εαυτό του και να αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί με την ίδια μαχητικότητα οποιαδήποτε θέση και άποψη, αρκεί αυτή να τον κρατάει στην εξουσία. Μετά, λοιπόν, από τρεις μήνες αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής (για την οποία μάλιστα κατέκτησε και το βραβείο της τελευταίας θέσης μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε από τους Financial Times), ο Βενιζέλος βρήκε την εύκολη λύση για να βρεί έσοδα για τον προυπολογισμό του: Θέσπισε νέο φόρο στα ακίνητα, η είσπραξη του οποίου θα γίνεται, λέει, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ !!!Χαρακτήρισε, μάλιστα, το μέτρο αυτό ως κοινωνικά αποδεκτό, κλιμακωμένα δίκαια και με κοινωνικά χαρακτηριστικά !!! 



Αν κάποιοι ανυποψίαστοι εξεπλάγησαν από την ασυνέπεια των λόγων του Βενιζέλου, φρόντισε ο ίδιος - όπως θα δούμε στη συνέχεια - να τους δείξει ότι αυτή ακριβώς είναι η συνέπειά του, η ίδια η ασυνέπεια !!!


  • Ναι στο δημοψήφισμα, όχι στο δημοψήφισμα

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Καστρί, ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου αποκάλυψε στους συνεργάτες του - μεταξύ αυτών και ο Βενιζέλος - ότι θα ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή όχι από το λαό του δεύτερου Μνημονίου που σχεδιαζόταν.

Οι συνεργάτες του έδειχναν να συμφωνούν και την επόμενη μέρα, Δευτέρα, ο Παπανδρέου ανακοίνωνε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την πρόθεσή του αυτή. Αφού ακολούθησε αμηχανία και κάποιες αντιδράσεις, πήρε το λόγο ο Βενιζέλος για να υποστηρίξει την πρόταση του Παπανδρέου με τη γνωστή του μαχητικότητα και μαεστρία.

" Η προσφυγή στη λαική ετυμηγορία, η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα και εμείς (!) μαζί με τη χώρα " λέει ο Βενιζέλος και όπως φαίνεται από το βίντεο που ακολουθεί, ο πραγματικός σκοπός του δημοψηφίσματος ήταν μέσα σε συνθήκες πόλωσης και εκβιαστικών διλημμάτων του τύπου " ή προχωράμε σε δεύτερο Μνημόνιο ή βουλιάζουμε " να πάρουν την έγκριση του μουδιασμένου και φοβισμένου λαού για την επιλογή αυτή και να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο




Αργότερα, την ίδια μέρα, πήρε σβάρνα τα κανάλια και αναρωτιόταν στα δελτία ειδήσεων με περισσό θράσος " Αν δεν εκφραστεί τώρα ο ελληνικός λαός άμεσα, πότε επιτέλους θα χρησιμοποιηθεί ο αραχνιασμένος θεσμός του δημοψηφίσματος;" 

Στα κανάλια, επίσης, όριζε και το χρονοδιάγραμμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο το δημοψήφισμα θα γινόταν το Φεβρουάριο και το αποτέλεσμά του θα γινόταν απολύτως σεβαστό


                                           

Όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Την Τετάρτη ο Παπανδρέου - συνοδευόμενος από το Βενιζέλο - πηγαίνει εσπευσμένα στις Κάννες καλεσμένος από τη Μέρκελ και το Σαρκοζί για να τους συναντήσει στο περιθώριο της συνόδου των G20 και να μιλήσουν για το δημοψήφισμα. Εκεί συνάντησαν - προς έκπληξή τους μάλλον - εξαιρετικά αρνητικό κλίμα όπου τους διαμηνύθηκε πολύ απλά πώς αν είναι να κάνουν δημοψήφισμα, αυτό να είναι "ναι ή όχι στο ευρώ"

Μια λογοτεχνίζουσα και αγιογραφική προς το πρόσωπο του Παπανδρέου περιγραφή των γεγονότων, μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα αυτή , γραμμένη - πού αλλού - σε έκδοση του συγκροτήματος Λαμπράκη

Έτσι τα ξημερώματα της Πέμπτης, το πρωθυπουργικό αεροπλάνο επιστρέφει στην Αθήνα με τον Παπανδρέου πελαγωμένο, να μην ξέρει πλέον τι του γίνεται και τι να κάνει. Όχι όμως και ο Βενιζέλος, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να κάνει τους υπολογισμούς του από την Αθήνα. Μάλιστα την Τρίτη, μία μέρα μετά από τις απανωτές δημόσιες υποστηρίξεις του δημοψηφίσματος εξαφανίστηκε από το προσκήνιο καθώς εισήχθη σε κλινική των Αθηνών με "ήπια φλεγμονή της σκωληκοειδούς του απόφυσης". Μία μέρα απομόνωσης η οποία ήταν, όπως αποδείχτηκε, αρκετή για να κάνει τους υπολογισμούς του και να μετρήσει τις πολιτικές ισορροπίες. Την επόμενη μέρα, βέβαια, πήρε εξιτήριο και ταξίδεψε στις Βρυξέλλες (μαζί με τον προσωπικό του γιατρό και ας λένε ό,τι θέλουν κάποιοι κακοπροαίρετοι ότι δεν έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε και παραέχουμε, μόνο που είναι για λίγους)

Λεπτά μόλις μετά την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, ο Βενιζέλος δημοσιοποιεί την παρακάτω δήλωση : " Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δε μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δε μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος (!)". Πάνε περίπατο, δηλαδή, οι οι δημοκρατικές του ευαισθησίες. Τι να κάνει, όμως, ο δύσμοιρος; Αυτό επέτασσε το εθνικό καθήκον και ο Βενιζέλος δε μπορούσε παρά να το υπηρετήσει για μια ακόμη φορά, δέσμιος με το βαρύ φορτίο της σωτηρίας της χώρας!  





  • Η συνεργασία του με την καραδεξιά (!) , οραματιζόμενος τη μεγάλη κεντροαριστερά (!!!)

Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και η άποψή του για τη ΝΔ του Σαμαρά με την οποία συμπράττει σήμερα στην κυβέρνηση χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς αναστολές. Σε προεκλογικό του λόγο το Μάιο του 2012, την ονομάζει καραδεξιά (!). Είναι, λέει, μια καθαρή και σκληρή δεξιά, μια συσπείρωση ακραίων στοιχείων (δείτε το βίντεο)


Βέβαια, όταν τα κουκιά δε βγήκαν μετά τις εκλογές, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστεί με την καραδεξιά και τα ακραία στοιχεία της. Κατά τ'άλλα διαλαλεί σε όλους τους τόνους την αναγκαιότητα της αναδιάταξης και ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, την ίδια στιγμή που συνεργάζεται αρμονικότατα με την καραδεξιά !!! Του έχει πει κανείς, τι σημαίνουν οι λέξεις αξιοπιστία και συνέπεια; Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ'ένα τέτοιο άνθρωπο; 



Η λίστα Λαγκάρντ


Τον Οκτώβριο του 2010 η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, έδωσε στον 'Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου μία ψηφιοποιημένη λίστα, σε μορφή CD, τραπεζικών λογαριασμών με στοιχεία Ελλήνων πελατών της τράπεζας HSBC στην Ελβετία, στην οποία είχε κατατεθεί συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η παραλαβή της λίστας δεν πρωτοκολλήθηκε, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για την ύπαρξη της αλλά και για πιθανές ενέργειες του υπουργού για τη διερεύνηση του περιεχομένου της.

Τον Ιούνιο του 2011 - μετά τη μετακίνηση του Γ.Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών - ενημερώθηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης για τη λίστα και την προέλευσή της και του παραδόθηκε με τη μορφή USB. 

Τον Αύγουστο του 2011, η λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε στο νέο υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος παρέμεινε στο υπουργείο αυτό εννιά μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε πολλές φορές στο μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Και, όμως, στο γραφείο του υπήρχε όλο αυτό το διάστημα ένα stick USB με τα στοιχεία πολλών πιθανών μεγαλοφοροφυγάδων: η λίστα Λαγκάρντ. Και, αντί να προσπαθήσει να την αξιοποιήσει, δεν έκανε τίποτα. Ούτε την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη, ούτε ανέθεσε στο ΣΔΟΕ να κάνει έρευνα, ούτε ενημέρωσε κάποιον άλλο για τη λίστα. Φεύγοντας, μάλιστα, από το υπουργείο του δεν την παρέδωσε στο διάδοχό του υπουργό αλλά, αντιθέτως, την πήρε σπίτι του !!!

Στις 22/09/12, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αποκαλύπτει ότι η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα, αλλά είναι εξαφανισμένη. Το θέμα αρχίζει να συζητείται, ο πρώην υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου λέει ότι την έδωσε στο ΣΔΟΕ, το ΣΔΟΕ όμως αρνείται ότι την παρέλαβε. Ο διάδοχος του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι έμαθε την ύπαρξη της λίστας από τις εφημερίδες (!) και δηλώνει στους Financial Times ότι ο Βενιζέλος δεν του παρέδωσε τη λίστα.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο Βενιζέλος "θυμάται" ότι έχει τη λίστα, ανακοινώνει ότι έχει αντίγραφό της και, στις 2 Οκτωβρίου 2012, το παραδίδει στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα της λίστας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί επειδή είναι, κατ'αυτό προιόν υποκλοπής. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι " τα στοιχεία αυτά δεν συνιστούσαν σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία μου και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί. Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοαβαρό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός δε μπορούσε να συμπράξει ".

Δηλαδή: Ο Βενιζέλος, ενώ είναι υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως εισαγγελέας και αποφαίνεται για το παράνομο της λίστας αντί να το κάνει αυτό η δικαιοσύνη όπως επιβάλλεται και, τελικά, δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ουσία του θέματος - αν δηλαδή υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής - αλλά το "τυπικό" του θέματος (αν η λίστα είναι προιόν υποκλοπής). Προχωράει, μάλιστα, και σε ένα ακόμη βήμα υποτίμησης της νοημοσύνης μας, δηλώνοντας ότι η λίστα - την οποία ισχυριζόταν ότι δεν την είχε ο ίδιος δει - δεν περιέχει κάποιο άξιου λόγου στοιχείο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς το γνωρίζει αυτό εφόσον δεν την έχει δει, δίνει απάντηση μαγική ! Λέει, συγκεκριμένα, ότι απέκτησε άποψη γι'αυτήν από τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, την τηλεόραση και το διαδίκτυο !!!  (το παρακάτω βίντεο είναι απολαυστικό) 

                                              

Σε συζήτηση που γίνεται στη Βουλή, ο Βενιζέλος δε σταματάει εκεί. Σε μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, δηλώνει ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν έπρεπε να έχει αντίγραφο της λίστας στο σπίτι του !!! Στις έντονες διαμαρτυρίες που ακούγονται από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Βενιζέλος δείχνει να μην καταλαβαίνει την αιτία της αντίδρασής τους, παίρνει το αυτοκρατορικό του ύφος - ύφος που δεν αφήνει καμία υποψία ότι αστειευόταν όπως ισχυρίστηκε αργότερα φοβούμενος τις αντιδράσεις  - και δηλώνει ότι από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει στο σπίτι του ψηφιακά αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας !!! Και, αντί να κινηθούν εισαγγελείς ακούγοντας τη δήλωση αυτή - δεν κουνήθηκε φύλλο !!! (θαυμάστε στο παρακάτω βίντεο θράσος απύθμενο !!!)

                                               



                           Πταίσματα και κακουργήματα

Όσο και αν όλα τα προαναφερθέντα προκαλούν δικαίως οργή και αγανάκτηση, αποτελούν οπωσδήποτε πταίσματα σε σχέση με όσα καταλογίζονται στο Βενιζέλο από διάφορους κύκλους, όπως ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξαβάνης στο περιοδικό HOT-DOC. Από το περιοδικό αυτό αντιγράφουμε ορισμένα μόνο από όσα καταλογίζονται στο Βενιζέλο, κυρίως νόμοι που υπογράφηκαν από αυτόν και θεωρήθηκαν ότι εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα


  • Νόμος περί ευθύνης υπουργών

"Ο νόμος αυτός έχει τον ειρωνικό για την κοινή λογική τίτλο «Νόμος περί ευθύνης Υπουργών». Είναι στην πραγματικότητα ένας νόμος περί μη ευθύνης υπουργών. Με το επιχείρημα πως οι υπουργοί δεν μπορούν να κρίνονται ποινικά από κάποιον εισαγγελέα αλλά από την ίδια τη Βουλή, ο νόμος ορίζει πως η άδεια για το ξεκίνημα διαδικασίας ανάκρισης ή δίωξης υπουργού δίνεται από τη Βουλή και μόνο....

Το αξιόποινο των πράξεων βουλευτών εξαλείφεται μετά από δύο συνόδους της Βουλής. Δηλαδή η παραγραφή μπορεί να επέλθει και σε 1,5 χρόνο αν υπάρξουν εκλογές και νέα Βουλή στο διάστημα αυτό. Το ίδιο αδίκημα για έναν έλληνα πολίτη μπορεί να έχει χρόνο παραγραφής τα 20 χρόνια. 

Ακόμη και στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η δίωξη γίνεται για το αδίκημα που αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο δεν παραγράφεται, και όχι τα υπόλοιπα αδικήματα, όπως της απιστίας ή της παράβασης καθήκοντος, τα οποία έχουν παραγραφεί."

  • Νόμος περί ρύθμισης χρεών των ΠΑΕ

"Ο νόμος αυτός δεν απέδωσε καμία Δικαιοσύνη, έκανε όμως τον τότε υπουργό Πολιτισμού ήρωα στις κερκίδες. Οι άρχοντες του ποδοσφαίρου, αφού χρέωσαν τις ΠΑΕ με ψεύτικες τιμολογήσεις, υπερκοστολογήσεις μεταγραφών, ψεύτικα έργα στα γήπεδα, αποχώρησαν ακαταδίωκτοι, αφού το κράτος με τον νόμο 2947/2001 του Βενιζέλου, ανέλαβε να ρυθμίσει τα χρέη των ΠΑΕ. 

Μερικές δηλαδή ανώνυμες εταιρίες, που έπρεπε να αποδώσουν φόρο, ΦΠΑ και ό,τι άλλο αποδίδει μια επιχείρηση στο κράτος, διασώθηκαν σαν να επρόκειτο για την πολεμική βιομηχανία της χώρας. Στην πραγματικότητα από τα χρέη απαλλάχθηκαν όσοι είχαν καταχραστεί χρήματα και δεν είχαν αποδώσει τις οφειλές στο Δημόσιο. Πάνω από 50.000.000 ευρώ χάθηκαν για το Δημόσιο. Οι «νέες» ομάδες που προέκυψαν δεν είχαν κανένα λόγο να προχωρήσουν σε διώξεις εναντίον όσων καταχράστηκαν τα λεφτά."


  • Ρύθμιση για το χαράτσι σε επιχειρηματίες

"Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στις 16 Δεκεμβρίου 2012, ο Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες και εταιρίες να έχουν έκπτωση στο χαράτσι και μάλιστα με τη λογική όσα περισσότερα έχουν τόσο μεγαλύτερη να είναι η έκπτωση.

Στο άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) προβλέπεται: «Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του πίνακα α' υπολογίζεται μειωμένος κατά 30% για τα άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων και κατά 60% για το άνω των δύο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου»... 


Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δημοσιοποίησε λίστα που περιλαμβάνει κάποιες από τις επιχειρήσεις που ευνοούνται. Οι επιχειρήσεις Μπάμπης Βωβός, το REGENCY ΚΑΖΙΝΟ Θεσσαλονίκης, ο ΣΚΑΙ, η εκδοτική ΠΗΓΑΣΟΣ, τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ, τα MaΙl, το Lamda Estate, το Πόρτο Καρράς, το Media Markt, η Αττική Οδός, ο ΔΟΛ, ο επιχειρηματίας Θόδωρος Αγγελόπουλος για το σπίτι του στο Ψυχικό."


  • Το υποβρύχιο που γέρνει

"Οι Γερμανοί έπρεπε να πληρώσουν ρήτρες στην ελληνική πλευρά για τη μη έγκαιρη παράδοση των υποβρυχίων. Οι οφειλές των Γερμανών προς το ελληνικό δημόσιο υπολογίζονται από το ΣΔΟΕ σε 1 δις. 

Και τότε ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Βενιζέλος. Αντί να απαιτήσει ρήτρες, παρέλαβε το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο είχε προβλήματα πλευστότητας και, παρότι δεν είχαν παραδοθεί άλλα υποβρύχια ενώ προπληρώθηκαν, έδωσε ακόμη 500 εκατομμύρια για την παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων."



Δημοκρατία και Σύνταγμα


Δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμά μας ( προφανώς κατ'ευφημισμό, κατά τον ίδιο τρόπο που ο ωκεανός ονομάζεται Ειρηνικός και ο Πόντος Εύξεινος ) και διέπεται από ένα Σύνταγμα, στο πρώτο άρθρο του οποίου αναφέρεται ότι "όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα". Αυτό πλέον δε λέγεται ευφημισμός, αλλά δούλεμα κανονικό.

Συνταγματολόγος είναι ο Βενιζέλος, δηλαδή νομικός  που έχει την ικανότητα να ερμηνεύει το Σύνταγμα, να κρίνει τη συνταγματικότητα ή όχι των νόμων, να προτείνει αλλαγές ή βελτιώσεις του Συντάγματος. Και, όμως, αυτός ο συνταγματολόγος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την αντισυνταγματικότητα του νόμου που ο ίδιος θέσπισε - του νόμου με τον οποίο συνδέεται το χαράτσι στα ακίνητα με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αντισυνταγματικότητα που διέκρινε και αποφάνθηκε γι'αυτήν το Συμβούλιο της Επικρατείας


Παρανομία της εξουσίας

Και πάλι, όμως, το αυτί του Βενιζέλου δεν ίδρωσε. Και όχι μόνο το δικό του, αλλά ούτε και του υπουργού Οικονομικών ο οποίος - μέσω της εφορίας - αγνοεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και βάζει χέρι στα ταμεία της ΔΕΗ, αρπάζοντας από αυτά χρήματα που έχουν καταθέσει πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν το χαράτσι, αλλά μόνο το ρεύμα.

Αρπάζει, λοιπόν, αυτά τα χρήματα και αφήνει εκτεθειμένους τους πελάτες αυτούς έναντι της ΔΕΗ, να κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος το οποίο έχουν πληρώσει !!! Ετσι, από τη μια μεριά βλέπουμε το ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας - γιατί θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην πληρώσουν το χαράτσι, απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς - και από την άλλη βλέπουμε την εξουσία να παρανομεί κόντρα στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων που η ίδια έχει δημιουργήσει !!!


Έγκλημα και τιμωρία

Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι κύριοι που βρίσκονται στην εξουσία και νομοθετούν κατά παραγγελία και παραβαίνουν τους ίδιους τους τους νόμους όταν δεν τους βολεύουν, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της Ιστορίας - από αυτές που δε βλέπεις εύκολα στη διάρκεια μιας ζωής - και ότι το ποτάμι της Ιστορίας θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Δεν έχουν, επίσης, αντιληφθεί ότι ως λαός είμαστε πλέον πολύ υποψιασμένοι και έχοντας διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά να μείνουν ατιμώρητοι οι εχθροί του λαού, όπως έμειναν κάποτε οι χιλιάδες συνεργάτες των Γερμανών και οι χιλιάδες συνεργάτες της Χούντας.

Όλοι αυτοί οι κύριοι - με το Βενιζέλο πρώτο και καλύτερο - καλό θα είναι να έχουν στο μυαλό τους τις δυο εικόνες του Τσοχατζόπουλου: τη μία που χορεύει ζειμπέκικο στο Παρίσι και την άλλη που πηγαίνει με χειροπέδες στο δικαστήριο. Και αν δε θυμούνται αυτές τις εικόνες, ας δουν το παρακάτω βίντεο


                                         





1 σχόλιο: