Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Έτος 1 μ.Σ ( μετά Σαμαρά )



Βρισκόμαστε στο έτος 1 μ.Σ και η χώρα έχει σωθεί. Κόντρα στις προβλέψεις των μηδενιστών και των καταστροφολόγων, η χώρα άντεξε και γλύτωσε. O κόσμος είναι πια ανακουφισμένος και το χαμόγελο έχει επιστρέψει στα χείλη του.


Η ανεργία είναι έννοια υπό εξαφάνιση. Οι οικονομικοί δείκτες ευημερούν. Η αγορά επενεκκινήθηκε και τα αναπτυξιακά έργα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας. Δεν υπάρχουν άστεγοι, δεν υπάρχει πείνα, τα χαράτσια έχουν καταργηθεί και κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από πλειστηριασμό.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; 

Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο μεγάλος αυτός οραματιστής, αναλαμβάνει να σώσει τη χώρα. Είχε δει ότι το μνημόνιο ήταν ένας βραχνάς στο λαιμό του ελληνικού λαού και δεν μπορούσε πλέον να το ανεχτεί. Δεν άντεχε να βλέπει τη χώρα να υποφέρει κάτω από την  ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς. Τόσες κυβερνήσεις της Αριστεράς είχαν καταστρέψει τη χώρα. Δεν πήγαινε άλλο.







Ο Αντώνης, λοιπόν, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Θα γινόταν ο ηγέτης που θα έσωζε την Ελλάδα και θα έμενε στην Ιστορία. Μόνο ο Περικλής και ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα μπορούσαν να σταθούν πλάι του.




Κάθησε λοιπόν μια μέρα και σκέφτηκε. Δεν είναι δύσκολο αυτό για τον Αντώνη. Μια μέρα μόνο αρκεί γι'αυτό τον ογκόλιθο της σκέψης και του πνεύματος. Το απόσταγμα της σκέψης  του μεγάλου ηγέτη ονομάστηκε ” Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση ” και ανακοινώθηκε στον ελληνικό λαό λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Δεκαοκτώ σημεία !!! Ακόμη και ο Θεός στο Μωυσή έδωσε μόνο Δέκα !! 




Τώρα ο Αντώνης ήταν σίγουρος για τη νίκη του αν και οι σύμβουλοί του, του έλεγαν να μην εφησυχάζει και να έχει το νου του στον Αλέξη. Αυτός, πάλι, από πού είχε ξετρυπώσει; Εμφανίστηκε από το πουθενά, εκεί που δεν το περίμενε κανείς και ήθελε, λέει, να γίνει πρωθυπουργός!

Στη σκέψη αυτή και μόνο, ο Αντώνης γινόταν έξαλλος. Από πού κι ως πού θέλει να κυβερνήσει τη χώρα ένας Τσίπρας. Ποιος ήταν ο πατέρας του, η μάνα του, ο παππούς του ; Πώς να ανεχτεί ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, ο απόγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη, να έχει ως πολιτικό αντίπαλο τον Τσίπρα; 


Να ήταν τουλάχιστον πλούσιος, επιχειρηματίας, εφοπλιστής, να το καταλάβει. Αλλά ο Τσίπρας; Ποιο κολλέγιο είχε βγάλει; Σε ποιο αμερικάνικο πανεπιστήμιο παρίστανε ότι σπούδαζε, όπως κάνει κάθε γόνος καλής οικογενείας; Ο πουθενάς, ο ανύπαρκτος,... Αμπελόκηποι, Κυψέλη, Εξάρχεια... Δεν ντρέπεται; Πού πάει με τέτοιο βιογραφικό; Πού πας, ρε Καραμήτρο;

Επειδή, όμως, κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί και παρόλο που ο Τσίπρας δεν του γέμιζε το μάτι, ο Αντώνης άκουσε τη γνώμη των συμβούλων του και έσπευσε να ζητήσει τη βοήθεια φίλων που εντελώς τυχαία ήταν ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας και – πάλι εντελώς τυχαία – είναι εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι, ιδιοκτήτες εφημερίδων και γενικώς άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και του μεροκάματου.




Αυτοί οι φίλοι του, λοιπόν, αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Φώναξαν τους υπαλλήλους τους που ο κόσμος τους ονομάζει δημοσιογράφους και τους έδωσαν κάτι χαρτιά για να τα διαβάζουν στα δελτία ειδήσεων. Ειδήσεις στη χώρα του Αντώνη, λένε αυτά που γράφουν τα χαρτιά που δίνουν στους δημοσιογράφους τα αφεντικά τους για να τα διαβάσουν και να ακούσει ο λαός τις απόψεις τους και τις επιθυμίες τους. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, άρχισαν να διαβάζουν τα χαρτιά και να λένε ότι αν εκλεγεί ο Αλέξης, μεγάλα κακά θα συμβούν στον τόπο.



Οι εφτά πληγές του Φαραώ

Θα ξεπεράσει, είπαν η ανεργία το 30% και ειδικά στους νέους θα ξεπεράσει το 60%. Θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις. Θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για οποιοδήποτε παράπτωμα κάνουν, ακόμη και εκτός υπηρεσίας, ακόμη και αν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. 



Θα μπει χαράτσι, είπαν, σε κάθε σπίτι ακόμη και φτωχόσπιτο. Οι άνθρωποι θα χάσουν τα σπίτια τους. Θα αρχίσουν οι κατασχέσεις των σπιτιών, ακόμη κι αν αυτά είναι πρώτες κατοικίες. Δε θα μείνει σπίτι που δε θα πέσει στα χέρια των κομμουνιστών ! Θα αρχίσουν να κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία. Θα κλείσει, είπαν, ακόμη και η δημόσια τηλεόραση !!!



Όποιος δεν πληρώνει εφορία, θα του κρατάνε τους μισθούς μέχρι να εξοφλήσει. Θα φτιαχτούν φυλακές ειδικά για αυτούς που χρωστάνε στην εφορία και δεν έχουν δουλειά για να τα κρατήσει το κράτος από το μισθό τους. Γενικά, μια κόλαση θα περίμενε το λαό της χώρας, αν ο Αλέξης γινόταν πρωθυπουργός. Ο κόσμος μούδιασε, Ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.






Ο μεγάλος τιμονιέρης

Ο Αντώνης έπιασε στον αέρα - όπως μόνο οι μεγάλοι ηγέτες μπορούν να κάνουν - την ανησυχία του κόσμου. Οσμίστηκε τον τρόμο που είχε ζώσει το λαό και έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο. Χαράτσι και Σαμαράς δεν πάνε μαζί, τους είπε. Ή αυτό ή αυτός




Αλλά και η δημόσια τηλεόραση; Θa έρθουν οι αριστεροί και θα κλείσει η δημόσια τηλεόραση; Ο Αντώνης, αυτό το πράγμα, δεν θα το επέτρεπε ποτέ. Έβαλε, μάλιστα, και τον εκπρόσωπο τύπου, Σίμο Κεδίκογλου, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να προειδοποιήσει αυστηρά. Εκπτώσεις στην ελευθερία του λόγου, δεν επιτρέπει ο Αντώνης! Μόνο πάνω από το πτώμα του θα έκλεινε η δημόσια τηλεόραση. Δεν θα ανεχόταν να πεταχτούν στο δρόμο 3.000 εργαζόμενοι




Ο κόσμος άκουσε αυτά τα τρομερά που θα συνέβαιναν στον τόπο αν κυβερνούσε τον τόπο μια μέρα ο Αλέξης, άκουσε και τον Αντώνη και - σοφός όπως πάντα – έτρεξε στις κάλπες και ψήφισε τον Αντώνη. 

Και από τότε, όλοι δοξάζουν το Θεό που βγήκε ο Αντώνης και όχι ο Αλέξης. Αν ο Αλέξης είχε βγει, όλα αυτά τα τρομερά θα είχαν συμβεί στην πραγματικότητα και η Ελλάδα δε θα υπήρχε. Οι Έλληνες θα ετοιμάζονταν να φύγουν μετανάστες σε άλλες χώρες. Μόνο οι χρυσαυγίτες θα έμεναν. Και από τότε ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Επίλογος

Σε ανάμνηση αυτού του ιστορικού γεγονότος, η 17η Ιουνίου καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή πλάι στην 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Φήμες, μάλιστα, λένε ότι σχεδιάζεται και η επαναφορά της 21ης Απριλίου ως εθνικής γιορτής επίσης. Έτσι, η χώρα μας θα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα έχει 4 ( τέσσερεις ) εθνικές γιορτές !! Άλλο ένα σημάδι ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να πάρει τη θέση που πραγματικά της αξίζει στην παγκόσμια σκακιέρα. 

Μέχρι, μάλιστα, η κυβέρνηση Σαμαρά να αναθέσει τη σύνθεση του ύμνου της κυβέρνησής του, θα ακούμε τον παρακάτω ύμνο. 














1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό άρθρο!
    Πόσα ακόμα θα αντέξει ο Έλληνας;

    Σχετικά με Ερτ κι αυτό:
    http://www.ertopen.com/eidiseis/item/546-o-rolos-twn-idiwtikwn-kanaliwn-sto-kleisimo-ths-ert#.Uch9ylEmz6V
    Με ΕΥΔΑΠ που έρχεται:
    http://www.efsyn.gr/?p=59288

    ΑπάντησηΔιαγραφή